mei 15, 2017 Mark Schuurman

GUTS Zomer bijeenkomst & Pre-Departure Event 2017

GUTS Zomer bijeenkomst en pre-Departure Event 2017 in Amsterdam tijdens het EK 3X3 Basketball & Urban Sports Week Amsterdam!

Diverse GUTS-ers pakken dit jaar het vliegtuig naar de VS om hun grote droom te verwezenlijken en dat is natuurlijk super spannend! Maar niet alleen dit jaar zijn er GUTS-ers die vertrekken, ook in 2018, 2019 of zelfs in 2020 gaat: je bent nu al druk bezig met alle voorbereidingen. Daarom willen we de VS-gangers die in de weten dat ze dit jaar, volgend jaar, 2019 of 2020 vertrekken, plus onze huidige VS-gangers samen met hun ouders, uitnodigen voor het GUTS Pre-Departure Event 2017. Tijdens deze bijeenkomst zul je meer GUTS-ers ontmoeten, kennismaken, inspiratie opdoen, voorbereiden en luisteren naar ervaringen van huidige student-athletes die (tijdelijk) terug zijn vanuit de VS en zelf ook jouw ervaringen van de voorbereiding tot nu toe delen! Onder het genot van een hapje en een drankje.

Voorafgaand aan de Pre-Departure Event krijg je de gelegenheid om dit unieke sportevenement op het Museumplein bij te wonen: de 3×3 basketbal Europe Cup tijdens de Urban Sports Week Amsterdam 2017.

Zet Vrijdag 7 juli, Amsterdam in je agenda vanaf ongeveer 14:00 uur. Het officiële Pre-Departure programma begint om 17:00 uur. Eventueel gezamenlijk bijwonen van het EK 3×3 Basketball en de Urban Sports Week is vanaf 14:00 uur, zie #USWA2017

Het wordt een bijzondere bijeenkomst met enkele bijzondere gasten voor jongeren, ouders en overige begeleiders op een bijzondere plek. We kijken ernaar uit om jou op 7 juli te zien!

Schrijf je hier in!

Programma:

14:00 – 16:00  Inloop bij het 3×3 basketbal Europe Cup op het Museumplein.
16:45 – 17:00   Inloop Pre-Departure Event in het Barlaeus Gymnasium
17:00 – 17:25   Welkomstwoord GUTS en gastspreker
17:25 – 18:00   Buffet diner
18:00 – 18:15   Openen grote zaal met film
18:15 – 19:15    Inspiration Sessions
19:15 – 19:30    Pauze
19:30 – 20:30   Paneldiscussie met student topathletes
20:30 – 20:45   Afsluiting met uitsmijter
20:45 – 21:15   Borrel

Locaties:

Museumplein Urban Sports Week3×3 Basketbal Europe Cup / #USWA2017:
Museumplein Amsterdam

 

 

 

 

 

Officiele GUTS-Programma:

Barlaeus Gymnasium

Barlaeus Gymnasium
Weteringschans 29-31
1017 RV Amsterdam

 

 

Ga met het OV! Rondom het Leidseplein/Museumplein is parkeren lastig.

Inschrijving:

Via de “Schrijf je hier in” link kun je je inschrijven. De kosten voor deelname: Als GUTS-student betaal je 22,50 euro. Het is 25 euro per GUTS-ouder. Dit is inclusief het bijwonen van de sessies, diner, drankjes en toegang tot de Basketbal Europe Cup. Ook als je niet komt, zouden we het op prijs stellen als je dit aangeeft.

In geval van annulering graag zo spoedig mogelijk contact opnemen via events@ihaveguts.com. Bij annulering (om welke reden dan ook) is teruggave van inschrijfgeld helaas niet mogelijk.

Mocht je vragen hebben, schroom dan niet om contact op te nemen met Carolien de Boer, via events@ihaveguts.com.

Inschrijving is alleen op uitnodiging.

Schrijf je hier in!

SESSIE 1: MORES VAN HET AMERIKAANSE (STUDENTEN)LEVEN

Voor: vertrekkende sporters Carolyn Vines
Door: Carolyn Vines (in Engels)

De Amerikaanse Carolyn is een Certified Professional Life and Leadership Coach. Ze studeerde aan Indiana University en de University of Maryland en werkte bij Tulane University en University College in Utrecht. Met haar Nederlandse man woont zij al jaren hier. Naast haar werk als life coach is ze ook schrijver van boeken en blogs over haar leven als expat in Nederland. Zij is moeder van 3 kinderen.

Deze sessie biedt pre-departure voorbereiding aan vertrekkende GUTS-ers. Thema’s: cultuurverschillen, ‘mores’ van het Amerikaanse college leven, hoe is studeren in de VS anders dan in Nederland, de (ongeschreven) regels rondom daten, alcohol, etc.

 

SESSIE 2: POP – HOE KAN MIJN PERSOONLIJK ONTWIKKEL PLAN MIJ HELPEN IN HET REALISEREN VAN MIJN DROOM?

Voor: alle sportersMark Schuurman
Door: Mark Schuurman

Mark is sportbegeleider bij en mede-initiatiefnemer van GUTS. Ook werkt hij als zelfstandig adviseur vanuit Innoperformance voor verschillende projecten van NOC-NSF en Nederlandse sportbonden. Hij is van oorsprong sportleraar en heeft een Master in Sportcoaching van het Johan Cruijff Institute en is geschoold Actiontype trainer. Hij was jaren werkzaam bij diverse sportbonden binnen topsportprogramma’s Hij is vader van 2 jonge kinderen.

Door het bepalen van jouw POP inclusief je Action Type  breng ik het handelen van jou als sporter op één lijn met wie je als uniek persoon bent en gaan we bespreken hoe dit je kan helpen in het bereiken van jouw sportdoel(en)!

Van jongs af aan zijn de individuele voorkeuren en behoeften van jou als sporter in je persoonlijkheid en ook in je motoriek verweven. Om het optimale uit je prestaties te halen, is het dan ook belangrijk dat je daar in je sport, in de bewegingen die je daarin maakt, op aansluit.

 

SESSIE 3: KANSEN EN KEUZES VOOR SPORTERS

Voor: alle sportersLars Willemse
Door: Lars Willemse

Lars is topvoetballer en topstudent. Afkomstig van Vitesse, vertrok hij 4 jaar geleden met een havodiploma naar de University of Alabama in Birmingham. Hij won er diverse sportprijzen en behaalde dit jaar zijn bachelor Marketing. Hij speelde ook voor de Houston Dutch Lions FC en speelt momenteel als semi-professional bij FC Lienden. Hij heeft momenteel diverse aanbiedingen van internationale profclubs lopen.

Lars deelt zijn ervaringen met een Amerikaanse collegevoetbal en studie carrière, de vele kansen die hem dat boden en nog steeds bieden, de transitie/voorbereiding naar een professionele voetbalcarrière. Algemene tips voor levenslang blijven leren en kansen creëren, zien en pakken.

SESSIE 4: THE BASEBALL DUTCHIES FROM CC HUTCHNISON

Voor: Sporters
Door: Timo van Lingen en Julian Rip

Timo van Lingen en Julian Rip (voormalig Jong Oranje Nederlands Team spelers) hebben het afgelopen jaar gespeeld en gestudeerd op Hutchinson Community College in Kansas.

Zij deden het goed op school; behoorden met hun honkbal team tot de beste junior colleges in de VS en willen heel graag hun ervaringen delen met andere sporters.

Wil jij dus als sporter al je vragen stellen over hun dagelijkse leven en de avonturen die ze beleven? Kom dan naar deze workshop!

SESSIE 5: MINDFULLNESS, HOE JE MIND JE KAN HELPEN TIJDENS HET SPORTEN

Voor: alle sportersRoxanna van Erp
Door: Roxanna van Erp

Roxanna heeft ruim ervaring met topsport en sporters: zo was zij zelf lid van het nationaal team Kung Fu. Zij werkte vanuit de HvA en het Centrum voor Topsport en Onderwijs in Amsterdam jarenlang met sporters. Zij volgde na een studie aan de HvA de opleiding MBSR trainer aan het Radboud Universitair Medisch Centrum voor Mindfulness. Zij werkt nu voor de Academie voor Mindfulness in Sport en als zelfstandige vanuit That Rox Your Mind. Zij is moeder van 2 jonge kinderen.

Sessie: Hoe kan het dat je de ene keer de hele wereld lijkt aan te kunnen en een volgende keer dat je het veld op loopt geen stap te kunnen zetten door de spanning in je lijf? En loopt jouw hoofd af en toe ook helemaal over van alles wat nog moet gebeuren? Hoe stop je al die tollende gedachten?!

Het heeft allemaal te maken met aandacht. En net als andere spieren in ons lijf kan je de aandacht(sspier) trainen! Tijdens deze workshop leer je wat mindfulness is en hoe je het in kunt zetten tijdens het sporten (en/of tijdens het leren).

SESSIE 6: HET IS NIET LOSLATEN, MAAR ANDERS VASTHOUDEN

Voor: ouders 
Door: Caroline Muller   Caroline Muller

Caroline is in haar professionele leven ouder- en jongerencoach alsook fysiotherapeut. Zij is tevens moeder van 3 kinderen, van wie hockeyster Suzanne onlangs haar bachelor Business behaalde aan Shippensburg University in Pennsylvania.

Deze sessie behandelt vragen als: Hoe is dat nou voor een ouder? Als je kind naar de andere kant van de wereld wil vertrekken, daadwerkelijk vertrekt? En misschien langer blijft dan verwacht? En na terugkomst? Emotionele en praktische aspecten waarmee je als ouder te maken krijgt. Er is veel ruimte voor interactie en ervaringen delen.

* Expliciet dus niet toegankelijk voor ouders :-)*

Benieuwd welke GUTS-ers nog meer komen? Kijk dan gauw op onze Facebook pagina!

PANEL DEELNEMERS

Britt Remmers is top softbalster, 20 jaar en woonachtig in Werkendam

To nu toe heeft zij Nederland mogen vertegenwoordigen in verschillende nationale selecties en heeft ze verschillende Europees Kampioenschappen mogen spelen.

Het afgelopen jaar heeft zij softbal gespeeld op Lake Land College, in Mattoon, Illinois.

Ze zegt zelf: “Het was een fantastische ervaring en ik raad het iedereen aan”!

Britt is 7 juli aanwezig en zal deelnemen aan het panel. Als ervaringsdeskundige is zij er om al jullie vragen te beantwoorden.

Carina Benninga

Gestudeerd in Amerika met een full scholarship in Virginia (nu hangt zij daar nog in the Hall of Fame!)

Daarna zat ze tien jaar in het Nederlands hockey elftal en is ze afgestuurd jurist. Ze heeft mee gedaan aan drie Olympische Spelen en was daarna assistent coach van het Amerikaanse Nationale Dames team op weg naar Atlanta 1996.

Ze heeft al die jaren in Amerika gewoond en gewerkt op vele universiteiten omdat deze mooie trainingsfaciliteiten hadden, maar ook op Olympische trainingscentra in San Diego, Colorado en Atlanta, ze zegt zelf: “Een prachtige ervaring”!

Terug in Nederland is ze gaan coachen bij diverse verenigingen. Nu werkt ze als coach in het sport en bedrijfsleven vanuit haar eigen bedrijf: Bureau Benninga.

Nog niet ingeschreven?

Schrijf je hier in!