september 17, 2018 Mark Schuurman

De Go Global Education Fair focust op studieopties in de VS en Canada. Noord-Amerika blijft interessant als studiebestemming

Voor het zesde jaar op rij wordt in Nederland een unieke onderwijsbeurs georganiseerd. Komend weekend vindt de Go Global Education Fair plaats in Hilversum en Amsterdam. Het publiek kan laagdrempelig kennismaken met studie opties in de VS en Canada en de beurs wordt door de Canadese Ambassade geopend. De organisatie is ook dit jaar weer in handen van de Nederlandse adviesbureaus UStudy en GO USA Talent in Sports (GUTS).

Met vele duizenden colleges en universiteiten en tienduizenden high schools in Noord-Amerika is er genoeg om uit te kiezen. Het doel van de Go Global Education Fair is het geven van onafhankelijke voorlichting over de onderwijssystemen in Noord-Amerika, al dan niet in combinatie met sport.

Voor de Fair editie 2018 hebben verschillende topscholen zich al aangemeld als exposant. Naast prestigieuze high schools, staan ook Ivy League-universiteiten (Harvard, Yale), community colleges en liberal arts colleges, bezoekers te woord. Zij geven informatie over het campusleven, de aanmeldingsstappen, toelating en financiering van een studie aan hun onderwijsinstelling.

UStudy deelt advies en tips aan iedereen die voor een korte of langer periode in de VS of Canada wil studeren, bijvoorbeeld een zomerprogramma of gap yearaan universiteit of high school, of een hele studie op bachelor, master of PhD niveau. Iedereen van elke leeftijd kan met elk schoolniveau en alle cijfers kan naar de VS. Het hoeft ook niet duur te zijn.

Deze unieke onderwijsbeurs geeft ook specifieke aandacht aan enthousiaste sporters die in een varsity team willen uitkomen. GUTS adviseert en plaatst hen in een sportteam waar ze professionele coaching krijgen en tegelijkertijd een goed niveau Amerikaans diploma kunnen halen. “Door de hoeveelheid opties in de VS is er voor iedereen die sport en studie wenst te combineren een plek te vinden, van fanatieke hobbysporter tot Olympiër. Het unieke aan de combinatie studie en sport in de VS is dat de sportbegeleiding onderdeel van het onderwijstraject is. Daardoor is in de VS een dual-career van sport en studie in het hoger onderwijs het meest optimaal in de hele wereld,” aldus Mark Schuurman, mede-oprichter GUTS.

De Go Global Education Fair vindt plaats op zaterdag 22 september bij het Gemeentelijk Gymnasium Hilversum en op zondag 23 september bij het Calandlyceum in Amsterdam.Dit evenement is gratis te bezoeken. Online aanmelding is wel vereist.

Ga voor meer informatie en inschrijving naar de Fair website: http://www.goglobaleducationfair.com